Sfeerafbeelding van Is het installeren van veel plugins binnen WordPress verkeerd?
07 maart 2022

Is het installeren van veel plugins binnen WordPress verkeerd?


Wordpress is een eenvoudig systeem. Het is simpel, makkelijk in gebruik en goed uit te breiden. Een nadeel van Wordpress is dat het in beginsel niet extreem veel functionaliteit biedt. Doormiddel van plugins is het mogelijk om jouw wordpress omgeving te voorzien van meerdere functionaliteiten. Is het alleen wel verstandig om gebruik te maken van een grotere hoeveelheid plugins? In dit artikel gaan we het hier over hebben.Is het slecht om veel plugins te hebben?

Het hebben van veel plugins hoeft niet persé verkeerd te zijn. Er zijn sites waar wel meer dan 100 plugins op geïnstalleerd zijn die prima functioneren. Wel kunnen er een aantal dingen misgaan door het installeren van meerdere plugins.

Overrulen
Wanneer je bijvoorbeeld twee plugins met dezelfde functionaliteit installeert, kunnen deze elkaar overrulen. Dit kan ertoe leiden dat beide plugins niet meer functioneren. Let er dus goed op dat je niet meerdere plugins installeert met hetzelfde doel of test dit vooraf goed op een development omgeving of alles nog blijft functioneren.

Performance
Het installeren van veel plugins kan ook invloed hebben op de performance van je website. Dit varieert overigens enorm per plugin. Is jouw wordpress website erg langzaam? Probeer dan eens wat plugins te deactiveren om te controleren of dit invloed heeft. Mocht je er niet uitkomen waarom jouw wordpress website traag is, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Slechte code
WordPress controleert de code van de plugins in hun market niet. Dit heeft als gevolg dat er dus plugins tussen staan die bestaan uit zéér slechte code of allerlei errors veroorzaken. Wanneer je dus echt een stukje maatwerk zoekt en je dit probeert op te lossen met allerlei sketchy plugins, adviseren wij een maatwerk plugin te realiseren.

Herkennen kwalitatieve plugin
Een kwalitatieve plugin herken je meestal aan de recensies en de aantal downloads. Wanneer er veel negatieve recensies zijn, zal dit hoogstwaarschijnlijk een plugin zijn die bestaat uit slechte code of niet doet wat hij moet doen. Een kwalitatieve plugin heeft vaak veel downloads en 5 sterren (zie de afbeelding hieronder).

Laat jouw project schitteren met een op maat gemaakte oplossing!

Ontvang vandaag nog de offerte die het verschil maakt voor jouw project!

Plan een afspraak in