Wat is WordPress?

Wordpress is een contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je gemakkelijk een website of blog kunt bouwen. Het is 's werelds meest populaire CMS. Een derde van alle websites draait op Wordpress.


Contentmanagementsysteem (CMS)
Een contentmanagementsysteem (CMS) is een systeem waarmee je op eenvoudige wijze je website kunt beheren en aanpassen. Kennis van programmeren is hiervoor dus niet nodig. Voor het opzetten van WordPress is wel enige kennis nodig. Zo bouwen wij bijvoorbeeld custom functionaliteiten en jouw eigen thema.

De geschiedenis van WordPress
Per 2001 werd door Michel Valdrighi een blog programma gelanceerd. De naam hiervan was destijds B2. In 2002 heeft hij ervoor gekozen om te stoppen met dit project en heeft Matt Mullenweg in 2003 een leven gebracht in het huidige WordPress. Dit werd door de community goed ontvangen. Het was gebaseerd op B2, maar dan met een aantal updates en nieuwe features. In 2004 kwam er een nieuwe versie van WordPress. Versie 1.2 kwam met een plugin functie. Hierdoor konden gebruikers en developers de functionaliteit van WordPress uitbreiden. Dit gaf meer mogelijkheden
en dit deelden zij met de community zodat andere hier ook gebruik van konden maken. Het is dus allemaal begonnen als een blogprogramma, maar sinds 2005 is het ook mogelijk om pagina’s in WordPress aan te maken. Dit zorgde ervoor dat jeWordpress niet alleen als blog programma kunt gebruiken, maar ook als basis voor een website. Door de jaren heen zijn er veel updates gekomen en zitten we inmiddels als op versie 5.9.3 (26 april 2022). Er zijn door de vele plugins zoveel mogelijkheden in WordPress. Op dit moment worden er dagelijks nieuwe website’s gemaakt via WordPress. Het is dus een van de succesvolste systemen in 2022.

Waarom gebruiken wij WordPress?
WordPress is het framework waarop wij website’s bouwen. Hiernaast kan jij als beheerder zelf de teksten aanpassen en gemakkelijk afbeeldingen toevoegen. Wij zorgen ervoor dat jouw website ingericht is zodat jij gemakkelijk je content kunt wijzigen en/of aanvullen.


Gemakkelijk, uitbreidbaar en veilig
Wij kunnen het zo makkelijk maken zoals je maar wilt. Zo kun je zelf je content aanpassen wanneer je wilt! In WordPress is alles mogelijk. Jouw ideeën kunnen wij omzetten naar een moderne en functionele website. Jouw website mag niet aangevallen worden door hackers. Wij richten jouw server zo in dat hij goed beveiligd is tegen hackers.

Ben je overtuigd?

Vraag een offerte aan via het offerteformulier. Of neem contact met ons op via het contactformulier zodat wij u kunnen bereiken. 

Whatsapp ons